Iscjeljivanje cvijećem:

Majka Priroda je iscjelitelj, a jedan od njenih najmoćnijih darova dolazi u obliku cvijeća. Svaka vrsta ima drugačiju “osobnost” koja utječe na  tjelesnu i emocionalnu dobrobit.
Svaki cvijet je remek – djelo i prava sveta zdjela zdravlja, a terapija cvijećem je metoda rada s različitim cvjetovima koja se temelji na njihovom izgledu, mirisu, ekstraktu, boji i energiji.

Cvjetna terapija se temelji na iscjeliteljskim sposobnostima prirode, slično naturopatiji. Kao i biljni tretmani u naturopatiji, cvijeće se može koristiti za stvaranje moćnih ljekovitih efekata. Kada je emocionalna ravnoteža narušena, mirisi cvijeća se miješaju s vodom i stavljaju pod jezik. Energija cvijeća je energija kakvu bi trebalo imati i ljudsko tijelo pa se primjenom terapije cvijećem ta energija vraća u ravnotežu. Budući da se miris i boja cvijeća širi u energetska područja, cvjetna terapija pomaže kod metafizičkih problema. Može vam pomoći da produbite svoju duhovnu praksu i da aktivirate svoje psihičke sposobnosti.

Bilo da radite sa cvijećem u vlastitom vrtu ili ga nabavljate kako bi liječili određenu situaciju, ono će donijeti emocionalnu, fizičku i duhovnu ljepotu u vaš život.

7 vrsta cvijeća i njihova ljekovita svojstva:

 1. Afrička ljubičica
  Afričke ljubičice su vrlo korisne za iscjelitelje i vidovnjake zbog toga što čiste staru, tešku energiju. Odlične su za čišćenje prostora, kao što su kuće i uredi, ali i za čišćenje vlastitog fizičkog tijela.  Ljubičasta boja je boja iscjeljivanja. Potpomaže koštani rast, olakšava probleme s bubrezima, reumatizmom, epilepsijom, išijasom, smanjuje nervozu, djeluje na neuralgije. Ljubičica pripada yin principu i djeluje umirujuće.
  Poruka Afričke ljubičice: „Očistiti ću staro i dati život novom. To je dugoročni proces. Ja mogu transformirati niže oblike energije iz vašeg tijela i doma i oblikovati ih u pozitivno stanje mira i ljubavi.“
 2. Ivančica
  Iscjeljivanje: Dopustite Ivančici da brine za vas i da otkloni stres s vaših ramena. Ivančice će donijeti mir u vaš život, tako da se možete usredotočiti na ono što je važno.
  Poruka Ivančice: “Potrebno je da pojednostavite stvari! Toliko toga se događa, raspršeni ste na sve strane. Ja vas okružujem i dajem vam priliku da se riješite drame i stresa. “
 3. Maslačak
  Iscjeljivanje: Žuti cvijet može izliječiti bijes, ljutnju, ogorčenost i ljubomoru. Prekrasno je raditi s bijelim karakteristističnim pahuljastim cvijetom; naročito su dobri za ostvarivanje snova. Pobuđuje osjećaj mira.
  Poruka Maslačka: “Želio bih vam pomoći da se uzdignete iznad nižih energija poput emocija gorčine i bijesa. Također mogu pomoći u manifestiranju vaših želja.”
 4. Gardenija
  Iscjeljivanje: Gardenija je odlična za sve ljude koji pate od kroničnog stresa. Njezini cvjetovi uklanjaju stresne emocije iz vašeg života i podsjećaju vas da je vrijeme za igru i smijeh.
  Poruka Gardenije: „Budite blizu mene i udišite moj profinjeni parfem. Pomoći ću vam da zaboravite sav stres i brige. Sada je vrijeme da uživate u blaženoj fazi svog života.“
 5. Jorgovan
  Iscjeljivanje: Jorgovan je divan smirujući cvijet koji pomaže u borbi protiv užurbanosti i jurnjave u svakodnevnom životu. Pogodan je za ljude koji pate od anksioznosti ili depresije.
  Poruka Jorgovana: “Otpustite sve iritantne, depresivne misli i zamijenite ih s pozitivnim stavovima i osjećajima. Možete to učiniti, ja ću vas podržati. “
 6. Orhideja
  Iscjeljivanje: Energija orhideje je vrlo visoka. Ona vas podsjeća da ste zaslužili samo ono najbolje i da je to jedina stvar na koju se treba usredotočiti.
  Poruka Orhideje: “Sa svakim korakom sve ste bliži svom cilju. Nije vrijeme za odustajanje; još malo se potrudite. Nastavite i posegnite za zvijezdama.”
 7. Ruža (Crvena)
  Iscjeljivanje: Crvena ruža je simbol ljubavi i strasti, tradicionalno je romantičan dar. Njena moćna iscjeljujuća energija topi blokade u vašem srcu. Na taj način lakše je privući ili učvrstiti ljubav u vašem životu. Ruža pripada yang principu. Povezana je s arkanđelom Urielom.
  Poruka Ruže: “Vi zaslužujete ljubav; dopustite mi da vam pomognem u ovom području. Zajedno ćemo pronaći duboku povezanost i strast koju tražite. S vašim dopuštenjem, ja ću iscijeliti te rane i omogućiti vam da krenete dalje s pozitivnošću.“
  Izvor: Doreen Virtue