Japanska jabuka ili Kaki je egzotično voće slatkog okusa sličnog marelici, a izgledom podsjeća na paradajz. Blagotvorno djeluje na naš organizam i bogata je mineralima kalij, magnezij, kalcij i fosfor, ali i vitaminima A, B, C i E  te aminokiselinama lizin, alanin i triptofan.   

Također je bogata ugljikohidratima, ali ne sadrži puno kalorija.
Kaki sadrži beta karoten i lutein, koji uspješno jačaju imunitet i vrše detoksikaciju organizma.
Iznimno je ljekovita te može poslužiti kod ublažavanja visokog tlaka, bolesti jetre i žuči te kod bolesti bronha i suhog kašlja. Dijetalna vlakna koje Kaki sadrži, pomažu boljoj probavi te liječe zatvor, upale crijeva i razne bolesti želuca kao što je gastroenteritis.

Kaki sadrži antioksidanse koji štite organizam od posljedica oksidativnog stresa. Antioksidansi jačaju imunitet organizma koji se onda lakše brani od bolesti. Posljedice oksidativnog stresa su povezane s kroničnim oboljenjima srca te s raznim vrstama karcinoma.

Također, japanska jabuka sadrži visok udio vitamina C, koji jača imunitet te tako štiti organizam od infekcija i slobodnih radikala, a sadrži i visoki nivo dijetalnih vlakana, fenola i minerala, koji su vrlo poželjni u borbi protiv ateroskleroze.

Jabuka kaki se može konzumirati svježa, sušena ili kuhana. Poželjno je prije konzumacije oljuštiti koru, a jedan od jednostavnijih načina je da se jabuka prereže na pola, a zatim žlicom iznutra pojede meso.
Ne bi ju trebali konzumirati na prazan želudac jer može doći do dijareje popraćene s gubitkom vode iz organizma. Poželjno je konzumirati ju nakon većeg obroka.