How-to-be-happy-860x450_c

Filozofi godinama pokušavaju otkriti tajnu kako živjeti život punim plućima, a sada jedan čovjek tvrdi kako je došao do formule koja će život ljudi ispuniti srećom, piše Daily Mail.

Istraživanje diljem Britanije na temu kako se Britanci zaista osjećaju navelo dr. Todda Kashdana, autora knjige “Curious? Discover the Missing Ingredient to a Fulfilling Life”, da razvije formulu koju naziva “Formulom za sretan život”. Ona je sastavljena od šest faktora koji zajedno, u određenim omjerima, čine vas i vaš život sretnijim.

Formula glasi: (Mx16 + Cx1 + Lx2) + (Tx5 + Nx2 + Bx33), a sastavnice su sljedeće:

M –Cijenite zvukove, mirise i prizore koje uzimate zdravo za gotovo svakog dana. Budite ih svjesni svakog trenutka.

C – Budite znatiželjni

Istražujte nepoznate, misteriozne, komplicirane i neprovjerene sastavnice života jednom dnevno.

L – Radite ono što volite

Ako je nešto doista bitno, onda je to usrećivati samog sebe radeći ono što volite. Činite to jednom dnevno na svom poslu i jednom u slobodno vrijeme.

T – Mislite prvenstveno na druge

Dajte komplimente, činite dobra djela i slušajte. Znanost je pokazala kako nije ispravno smatrati kako trebate prvenstveno voljeti sebe kako biste mogli pokazati ljubav drugima. Činite to pet puta dnevno i vidjet ćete kako je ugodno udovoljavati drugima oko sebe.

N – Njegujte odnose

Posvetite vrijeme partneru, prijateljima i članovima obitelji dvaput dnevno. Znanost je, proučavajući najsretnije ljude na svijetu, otkrila kako svaka od njih ima bliske i značajne odnose s drugom osobom.

B – pazite na svoje tijelo

Ne morate imati tri posto tjelesne masti niti biti sposobni za beskrajne serije sklekova. Trebali biste se zdravo hraniti triput dnevno i vježbati 30 minuta svakog dana.

“Svaka od točaka zahtjeva određeni rad i predanost, ali rezultat je najbolja nagrada koju možete zamisliti”, tvrdi dr. Kashdan.